Toftegårds Plads
23
jan
2019

Sådan har vi istandsat politiets nye center for it-relateret økonomisk kriminalitet i Valby

I den markante ejendom på Toftegårds Plads i Valby er politiets center for it-relateret økonomisk kriminalitet netop flyttet ind. ATP Ejendommes projektleder Mathias Wriedt Jørgensen har ladet sig interviewe om indretnings-processen, og hvad der skulle til, for at politiet kunne tage centret i brug.

Ejendommen på Gammel Køge Landevej 1-3 i Valby er opført i røde mursten og rummer ca. 21.000 m². Indenfor, i politiets nyindviede center, står et gennemrenoveret lejemål fordelt på stuen og 5. sal. 

De sidste par måneder har håndværkerne været i fuld sving med at få opdateret det omkring 1.750 m² store lejemål til et moderne og tidssvarende lejemål. 

Toftegårds Plads
Lejemålet inden ombygningen

”Det trængte i høj grad til en forvandling. Det bar præg af en ældre indretning, hvor flere af rummene var indrettet til cellekontorer. Derfor var det også nødvendigt at opdatere lejemålet og fokusere på både vægge, gulve og lofter”, indleder projektleder hos ATP Ejendomme Mathias Wriedt Jørgensen.

Nyindrettet center fik en overhaling i bæredygtighedens tegn 
Ønsket fra politiets side var et åbent, lyst lejemål med storrumskontorer og enkelte mødelokaler. ”Dagslyset blev tilvejebragt ved at vælte flere vægge og anvende glasvægge, mens lofterne blev udskiftet til et hvidt nedhængt loftsystem med indbyggede lysarmaturer. Gulvene derimod blev fra arkitektens side valgt mere strategisk og er i forskellige farver,” fortæller Mathias Wriedt Jørgensen.  

Toftegårds Plads
Lejemålet efter ombygningen

Der blev i ombygningen også skelet til indeklimaet og truffet en afgørende beslutning. 

”Vi valgte simpelthen at udskifte klimaanlægget både for at fremtidssikre anlægget og tilvejebringe en mere bæredygtig løsning. Med det nye anlæg har ikke kun politiet, men hele ejendommen fået et anlæg, der har større kapacitet og en bedre drift. Det kommer både vores lejere i ejendommen til gavn, men også os andre som ønsker at værne om miljøet”, afslutter Mathias Wriedt Jørgensen.
        
Toftegårds Plads
Lejemålet efter ombygningen

Det skal lejemålet anvendes til 
Fra lejemålet skal politiets nye nationale center for it-relateret økonomisk kriminalitet håndtere de indmeldte sager fra borgere og virksomheder – både for at styrke den forebyggende indsats og for at være bedre rustet i kampen mod bedrageri på nettet. 

Du kan læse mere om politiets nye center her.

Toftegårds Pkads
Lejemålet efter ombygningen
Publiceret af:
Kirsten Meyer
Afdelingschef, Kommunikation & Marketing