Hilton Copenhagen City Center • ATP Ejendomme
22
feb
2019

NCC skal omdanne Ørkenfortet til nyt Hilton hotel

ATP Ejendomme og NCC har indgået kontrakt om renovering og udbygning af det tidligere Nordea hovedkvarter, som går en ny fremtid i møde som hotel Hilton Copenhagen City Center. Kontrakten lyder på ca. 600 mio. kroner.
Den karakteristiske bygning med den flere meter høje betonmur langs Torvegade er opført i årene 1957-1962, tegnet af arkitekten Palle Suenson og var oprindeligt hovedsæde for skibsværftet B&W. Siden blev den hovedsæde for Privatbanken, der blev til Nordea, som har haft til huse på adressen frem til efteråret 2017.

”Vi er meget stolte af, at ATP Ejendomme har valgt os til dette spændende projekt,” siger direktør for NCC Renovering, Dennis Nielsen. ”Vores organisation har lige præcis den erfaring og de kompetencer, der kræves for at kunne løse en opgave af den størrelse og kompleksitet.”

Den gennemgribende renovering og ombygning vil give den fortlignende bygning en mere åben og imødekommende facade på Christianshavns nye Hilton Copenhagen City Center hotel på Strandgade 7. Det sker blandt andet med en transparent tilbygning på bygningens betonbase, ligesom der kommer en ny bred trappe fra Knippelsbro til havnepromenaden og hotellets restaurant ved kajkanten.

Nu er bygningen tømt, alle skillevægge fjernet, og den står som 28.500 m² råhus, klar til at NCC’s håndværkere kan rykke ind og gå i gang med arbejdet.

”Vi er glade for, at vi nu har indgået en kontrakt med NCC om renoveringen af Hilton Copenhagen City Center. Vi har gode erfaringer med NCC fra tidligere og andre igangværende projekter og ser dem som en kompetent samarbejdspartner til at løse denne opgave”, udtaler ATP Ejendommes direktør for Property Management Christian Hartmann.  

”Det er en super spændende opgave, som vi glæder os til at gå i gang med,” siger senior projektchef fra NCC Renovering, Karina Mary Andersen. ”Her kan vi bringe alle vores kompetencer og vores erfaring i spil, og vi ser frem til samarbejdet med ATP Ejendomme og BC Hospitality Group, den kommende lejer og operatør.”

Løsning af den type komplekse renoveringsprojekter er en af NCC Renoverings spidskompetencer, og entreprenøren har helt aktuelt et godt og konstruktivt samarbejde med ATP Ejendomme på en tilsvarende stor renoveringsopgave af Falkoner Centret. Det er en opgave, hvor NCC’s digitale kompetencer bidrager til at planlægge en effektiv byggeproces, indrette en byggeplads midt i byen og skabe et godt og bygbart projekt.

Som på Falkoner Centret vil VVS-installationerne til hotellets værelser blive ført i NCC’s egen præfabrikerede skaktløsning. Det giver en mere rationel arbejdsproces og er samtidig en mindre pladskrævende løsning.

Byggeriet går i gang i løbet af sommeren, og hotellet forventes klar til åbning i sommeren 2021. 

Projektets øvrige partnere omfatter NCC Engineering og Arkitema Architects. 

For yderligere information kontakt venligst:
Dennis Nielsen, direktør, NCC Renovering, telefon: 24 88 73 13, e-mail: den@ncc.dk

Christian Hartmann, direktør, Property Management, ATP Ejendomme, telefon: 51 56 10 59, e-mail: chh@atp-ejendomme.dk 

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank 
Publiceret af:
Christian Hartmann
Property Management Direktør, CPO