Erhvervslejemål København • Amaliegade 43 København • ATP Ejendomme
7
mar
2019

Lad ejendommen fortælle historien

Ejendommen Amaliegade 43 er beliggende i det herskabelige område kaldet Frederiksstaden. Det københavnske kvarter i indre by emmer af historiske særpræg og traditioner – ikke mindst på grund af de mange ældre, elegante ejendomme, der er med til at give området både sjæl og karakter.

Den historiske bydel Frederiksstaden er beliggende i hjertet af København og dannes af Frederiksgade og Amaliegade, som udgør de to akser, der vinkelret gennemskærer den ottekantede Amalienborg Slotsplads. Bydelen blev anlagt i midten af 1700-tallet og har navn efter Frederik den 5, der ønskede at skabe et kvarter, som kunne manifestere hans enevældige magt og rumme fornemme palæer til de adelsmænd, som stod ham nær. Arkitekten Nicolai Eigtved fik til opgave at skabe det nye kvarter, og resultatet blev en rektangulær bydel, der er kendetegnet ved sine retvinklede gadeforløb, smukke adelspalæer med en gennemgående stil og naturligvis den flotte Amalienborg Slotsplads med fire ens palæfacader og en rytterstatue af Frederik den 5. i pladsens centrum. 

Erhvervslejemål København • Amaliegade 43 København • ATP Ejendomme

Ejendommen Amaliegade 43 er opført i 1793 og er beliggende midt på Amaliegade med udsigt til Amalienborg i den ene ende og Kastellet i den anden ende af gaden. Amaliegade 43 falder smukt ind med de omkringliggende ejendomme i området og er karakteriseret ved brostensbelagt indkørsel og mange smukke detaljer fra fortiden.

Erhvervslejemål København • Amaliegade 43 København • ATP Ejendomme

Frederiksstaden i dag
Frederiksstaden er i dag kendt som et af de mest eksklusive kvarterer i København. Foruden enkelte privatboliger er kvarteret hjemsted for adskillige virksomheder, der holder til i mange af de smukke, ældre palæejendomme. 

Erhvervslejemål København • Amaliegade 43 København • ATP Ejendomme

På udkig efter et lejemål i Frederiksstaden? Se mere om de ledige lejemål på Amaliegade 43 her

 
Publiceret af:
Rikke Jepp Mortensen
Marketingprojektleder