Danske Shoppingcentre - ATP Ejendomme
3
jul
2018

herningCentret skifter ejer

Et af Danmarks mest succesfulde shoppingcentre herhjemme, herningCentret, skifter nu ejer. Køberen er Danske Shoppingcentre P/S, som står bag 16 shoppingcentre – snart 17 – i Danmark.

”En stærk og professionel fremtidig ejer er fundet til herningCentret, som har haft 80 mio. besøgende, siden centret åbnede i 1978 og senest i 2017 blev kåret til årets shoppingcenter med Danmarks bedste aktiviteter,” siger Jesper Larsen, adm. direktør i Property Partners. Han har bistået ejerkredsen med at sælge shoppingcentret.

Formelt skal salget nu godkendes af Konkurrencestyrelsen. Det forventes at ske i løbet af de næste par måneder. Den nye ejer overtager herefter centret den 1. oktober 2018.
Bag Danske Shoppingcentre P/S står ATP Ejendomme og Danica Ejendomme, som med herningCentret kommer til at eje 17 shoppingcentre herhjemme. Selskabet konsoliderer sig som den største spiller på markedet for shoppingcentre i Danmark.

herningCentret passer godt ind

Michael Nielsen, CEO i Danske Shoppingcentre, siger om købet: ”Vi er rigtig glade for at kunne tilføje herningCentret til vores portefølje af shoppingcentre. Alene i de seneste fem år er der investeret ca. 100 mio. kr. i centret, så det er et moderne og desuden meget veldrevet shoppingcenter, vi overtager med høj udlejningsprocent, spændende butikker og et solidt kundegrundlag. Vi ser frem til et langsigtet samarbejde med centrets lejere og kunder”.

Interesse fra ind- og udland

Der har været interesse for at købe herningCentret fra både ind- og udland, siden det i februar blev offentliggjort, at centret blev sat til salg.
”Det har været positivt at opleve, at det er bemærket i både ind- og udland, at herningCentret er et center, som har formået at udvikle sig fra at være et indkøbscenter til et shopping- og oplevelsescenter.  Med den nye ejer er fremtiden sikret med hensyn til videreudvikling af centret,” siger Jesper Larsen.
Baggrunden for salget var netop, at den nuværende ejerkreds ønskede en fremtidig ejer med et langsigtet perspektiv og kernekompetencer inden for drift og udvikling af shoppingcentre.
Den nuværende ejerkreds er velkendt og respekteret. To af ejerfamilierne har været med i alle 40 år, og Difko-investorerne har været med i 28 år, selv om deres investeringshorisont egentlig kun var 20 år. I ejerkredsen er der derfor enighed om, at tiden var moden til et ejerskifte.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Jesper Larsen, direktør i Property Partners, tlf.: 20 14 78 71, mail: jl@propertypartners.dk
Michael Nielsen, CEO i Danske Shoppingcentre, tlf.: 20 30 49 60, mail: mn@atp-ejendomme.dk.

Rådgiverne bag:
Rådgiverteamet bag salget af herningCentret har foruden Jesper Larsen fra Property Partners været det internationale ejendomsmæglerfirma Cushman & Wakefield RED samt advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Fra købers side har advokatfirmaet Bech Bruun assisteret ved handlen.  

Fakta om Danske Shoppingcentre:
Danske Shoppingcentre bliver den nye ejer af herningCentret og ejer desuden følgende shoppingcentre: Frederiksberg Centret, Lyngby Storcenter, Slotarkaderne i Hillerød, Kolding Storcenter, Helsingør Bycenter, Hvidovere Stationscenter, Glostrup Centret, Randers Storcenter, Vestsjællandscentret, Slagelse, City 2, Copenhagen Designer Outlet, Nørrebro Bycenter, City Vest, Århus, Ishøj Bycenter, Amager Centret, Friis Shoppingcenter, Ålborg.

 

Publiceret af: