Erhvervslejemål København • Møntergården i København K • ATP Ejendomme
17
sep
2018

Lejemål forvandles med stilren nordisk indretning

I den markante ejendom Møntergården i København er et lejemål netop blevet istandsat til en ny lejer. Med respekt for den ældre ejendoms arkitektoniske kvaliteter og detaljer, fremstår lejemålet i dag i en ny nordisk stil med åbne rammer, nedtonet farveskala og rene designlinjer.
En ny lejer er netop kommet på plads i deres 350 m² store lejemål i den ældre, klassicistiske ejendom Møntergården i indre København. I tæt samarbejde med lejeren er lejemålet den seneste tid blevet forvandlet til et åbent og fleksibelt kontorlandskab, der understøtter lejerens forretning og rammerne for det gode arbejdsliv – både i design og funktion.

”Lejerens ønske var at få et tidsløst og stilrent lejemål i høj kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med materialerne. Renhed, enkelthed og lige linjer blev således nogle af de nøgleord, der blev gennemgående for indretningen, og som er med til at give lejemålet sit tidsløse og nordiske look,” forklarer Mathias Wriedt Jørgensen, der er projektleder hos ATP Ejendomme. 

Erhvervslejemål København • Møntergården i København K • ATP Ejendomme

Særligt valget af materialer som træ, smedejern og glas samt brugen af de mørkegrå og hvide nuancer på vægge og lofter, giver fornemmelsen af det rå og kontrastfulde, som er karaktertræk ved den nordiske stil. Tillige bidrager synlige installationer og akustikplader direkte på lofterne til lejemålets samlede udtryk, samtidig med at det højloftede rum, der er et karakteristisk element i den ældre ejendom, bevares. 

”I dialog med lejeren og lejers rådgiver kom vi frem til en løsning, der understøtter designvisionen samtidig med at funktion, akustik og indeklima er i højsæde,” fortæller han.

Lys, luft og stor funktionalitet
Lejemålets åbne miljø adskilles af speciallavede vægge i glas og smedejern. Massive felter i væggene hjælper med at afskærme, når indretningen kræver det, mens brugen af glas skaber lys og luft gennem hele lejemålet.

Erhvervslejemål København • Møntergården i København K • ATP Ejendomme
 
”Lejeren ønskede et åbent miljø, hvor der stadigvæk var mulighed for at trække sig tilbage. Her er væggene en ideel løsning, da de indfrier ønsket, uden at der bliver gået på kompromis med det åbne. Og så fungerer de bare rigtig godt i forhold til at understøtte det overordnede udtryk i lejemålet,” fortæller han.
 
Væggene er blandt andet benyttet omkring de nyetablerede mødefaciliteter samt omkring de to stillearbejdsrum, der er placeret på et lille plateau centralt i lokalet.

Erhvervslejemål København • Møntergården i København K • ATP Ejendomme 
”Sammen med lejeren har vi skabt nogle rammer, som ikke blot er funktionelle og ser godt ud, men som også rummer en atmosfære af ro og luft, og som gør, at man føler sig godt tilpas og får lyst til at opholde sig her,” fortæller Mathias Wriedt Jørgensen afslutningsvist.

Erhvervslejemål København • Møntergården i København K • ATP Ejendomme

Nysgerrig på at læse mere om historien bag ejendommen Møntergården? Få hele historien her.
 
Publiceret af:
Mathias Jørgensen
Projektleder