Erhvervslejemål til leje • Amerika Plads 19 København Ø • ATP Ejendomme
12
apr
2018

Fortællinger om Amerika Plads

Det røde pakhus på Amerika Plads 19 er attraktivt beliggende blandt smuk arkitektur og tæt på både togbanen og den nye Nordhavnsvej. Pladsen har været en del af et stort byudviklingsprojekt, der har moderniseret og kvalitetssikret området med stor respekt for de historiske bygninger og det frihavnsområde, som Amerika Plads engang var.

Amerika Plads er betegnelsen for det område, der ligger i den tidligere Søndre Frihavn på Østerbro i København ved Kalkbrænderihavnsgade og Dampfærgevej.

Amerika Plads • ATP Ejendomme

Områdets historie strækker sig flere hundrede år tilbage og fortæller blandt andet om havnebassinet ved Svanemølleværket, der blev anlagt helt tilbage i 1893 og den tidligere Frihavnen Station i bindingsværk fra 1895, der blev opført til at betjene færgerejsende. Stationsbygningen er i dag at finde i midten af pladsen, hvor den bruges til publikumsorienterede formål.

Frihavnen Station • ATP Ejendomme

Også navnet Amerika Plads trækker rødder tilbage i tiden. Her refereres der til 1800-tallet, hvor området var frihavnsområde og tog imod gods fra hele verden, men også de store passagerskibe, der transporterede udvandrere til New York. Langs Amerikakaj er det i dag fortsat muligt at se navnene på nogle af de danskere, der prøvede lykken på den anden side af Atlanten.

Amerika Plads i dag
Siden 1800-tallet er der sket mange forandringer på Amerika Plads og i området omkring. I dag rummer Amerika Plads en flot kombination af historiske bygninger og moderne arkitektur til brug for både private og erhverv, herunder caféer, butikker og supermarkeder. Under byudviklingsprojektet blev blandt andet opført den hvidpudsede boligkarré Nordlyset, der er et af de mest roste boligbyggerier i København og det imponerende kobbertårn, der strækker sig 62 meter i højden og fungerer som områdets vartegn. De mange imponerende ejendomme, der er blevet opført, huser foruden private boliger virksomheder som blandt andre Plesner, KPMG og Mærsk.

Nordhavnen • ATP Ejendomme

Der er et enkelt ledigt kontorlejemål tilbage på Amerika Plads 19.
Se mere og hent prospekt her.

Publiceret af:
Helle Lindhardt
Kunde- og udlejningschef