Hilton på Knippelsbro •  ATP Ejendomme
8
mar
2018

Hilton vender tilbage til København - og rykker ind på markant beliggenhed ved Knippelsbro

ATP Ejendomme og BC Hospitality Group indgår i fælles hotelprojekt og sikrer sammen Hilton-kædens tilbagevenden til København. De to parter investerer i en omfattende om- og tilbygning af det tidligere Nordea-domicil på Strandgade 7, der nu omdannes til et nyt Hilton hotel. Hotellet forventes at stå parat i løbet af 2020.
Det kommende hotel, med det foreløbige navn ”Hilton Copenhagen City”, forventes at blive et nyt vartegn ud til Københavns Havn. Planerne for ombygningen forestås af de erfarne danske arkitekter Henning Larsen Architects og med sine godt 29.000 kvadratmeter vil hotellet blandt andet rumme ca. 400 værelser af international top kvalitet, møde- og konferencefaciliteter, Executive Lounge, fitness center, parkeringsfaciliteter, bar og to restauranter – heraf den ene på kajkanten. Bygningen skal åbnes op ud mod såvel havnen som mod Torvegade – alt i tråd med og med respekt for byens arkitektoniske og bæredygtige profil.  

Fuld gang i planerne
Ombygningen af Hilton Copenhagen City forventes påbegyndt så snart en ny lokalplan foreligger. Forløber den videre proces med godkendelse af ny lokalplan planmæssigt, forventes Hilton Copenhagen City at slå dørene op for både internationale og lokale gæster i løbet af 2020. 

”Vi er meget tilfredse med, at denne markante ejendom i vor portefølje ombygges til brug for et af hotelbranchens stærkeste brands. Investeringen vil bidrage positivt til vort afkast til glæde for ATP’s medlemmer, ligesom hotellet vil bidrage til Københavns vækst med attraktive faciliteter for både erhvervsfolk og turister. Vi ser frem til et samarbejde med Københavns Kommune og BC Hospitality Group om at få godkendt en lokalplan som muliggør projektet”, udtaler direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme. Han oplyser endvidere at Nordea er fraflyttet og ATP Ejendomme snarest påbegynder de forberedende arbejder. 

Hilton Copenhagen City forventes at blive et nyt smukt vartegn på den københavnske havnefront og vil blive drevet af den erfarne hoteloperatør BC Hospitality Group. Gruppen hører til blandt Danmarks største hotel-, konference-, messe- og hospitality udbydere, og driver allerede i dag byens tre andre internationale hoteller; det 5-stjernede Copenhagen Marriott samt de to 4-stjernede hoteller AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers.  

Gruppens koncernchef, Allan L. Agerholm, siger om Hiltons tilbagevenden til København: 

”Vi har arbejdet længe og meget strategisk på at få Hilton brandet retur til byen og ser det som et fornemt skulderklap, at Hilton har valgt at indgå et strategisk samarbejde med netop os. Med det indgåede samarbejde holder vi snuden i sporet og står nu snart i spidsen for i alt fire hoteller under Verdens førende internationale hotelbrands - hoteller som er med til at sikre et bredt udbud af hotel brands og en fortsat vækst i antallet af internationale gæster i København. ” 

Om BC Hospitality Group
BC Hospitality Group er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality, og den samlede koncern råder over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer og består af: Bella Center Copenhagen, Comwell Conference Center Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms, International House og Forum Copenhagen.

Om Hilton
Hilton (NYSE: HLT) er en af verdens førende globale hospitality virksomheder med en portefølje af 14 brands og over 5.100 ejendomme med 838.000 værelser i 103 lande. Hiltons mission er at være verdens mest gæstfri hospitality udbyder og at levere ekstraordinære oplevelser – på hvert hotel, for hver gæst, hver gang. Porteføljen omfatter Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection af Hilton, Embassy Suites Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton , Tru af Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations. Virksomheden forvalter også et prisvindende kundeloyalitetsprogram, Hilton Honors. Hilton Honors medlemmer, der booker direkte via foretrukne Hilton-kanaler, har adgang til omgående medlemsfordele, herunder en fleksibel betalingsslider, der gør det muligt for medlemmerne at vælge præcis, hvor mange point der skal kombineres med penge, en eksklusiv medlemsrabat, der ikke findes andre steder samt gratis standard Wi-Fi.

Om ejendommen 
Den markante bygning ved Knippelsbro, blev opført i årene 1957 til 1962. Arkitekten bag byggeriet var Palle Suenson. Ved færdiggørelsen blev den indrettet som hovedkvarter for B & W, der blev boende på adressen indtil 1983, da først Privatbanken, så Unibank og i 1993 flyttede Nordea ind i bygningen. Nu er Nordea flyttet til et nyt domicil i Ørestad, og dermed kan domicilet på Strandgade 7 se hen imod en ny fremtid som et fejende flot Hilton hotel designet af Henning Larsen Architects. Ejendommen har siden midten af ’90-erne været ejet af ATP Ejendomme.
Publiceret af: