Erhvervslejemål København • Gothersgade 49 København K • ATP Ejendomme
3
jan
2018

Fortællinger om Møntergården

Ejendommen Møntergården i indre by er bygget på en grund, som gemmer på fascinerende fortællinger fra det gamle København. Fortællinger om en anden tid, andre mennesker og skikke og en anderledes by, som i den grad afviger fra det København, vi kender i dag.

Møntergården er opført i 1916 af grosserer A.C. Illum og er tegnet af arkitekten H.P. Jacobsen i klassicistisk stil med fire længer og en gård i midten. Ejendommen er omkranset af Gothersgade, Vognmagergade, Møntergade og Sjæleboderne. Sidstnævnte refererer til de boder for Københavns hjemløse, som i 15- og 1600-tallet lå på stedet.

Blege Mille og epidemien i det gamle København
”Det Bløde Løg”, ”Guldhjelmen”, ”Ane Nifinger” og ”Blege Mille” var navnene på nogle af de mere brogede personer, som boede i kvarterets mange dårlige huse før år 1900. De fleste var fattige og mange kunne med rette kaldes bøller, drukkenbolte og letlevende fruentimmere. Sygdomme florerede og dødeligheden var høj.

Efter koleraepidemien i 1853 besluttede man derfor at totalsanere området. Det skete i starten af 1900-tallet, og resultatet blev de tre flotte bygninger: Møntergården, Københavns Belysningsvæsen og Gutenberghus (nu Filmhuset), som ligger side om side mellem Gothersgade og Vognmagergade.

Møntergården i dag
ATP Ejendomme købte ejendommen i 1995 og flyttede ind samme år. Møntergården er i dag en attraktiv erhvervsejendom, der med sin centrale placering tæt på Kongens Nytorv, Nørreport Station og Kongens Have rummer såvel kontorer som detail og restauration.

Foruden ATP Ejendommen, huser Møntergården blandt andre ATP Private Equity Partners, Dagbladet Børsen, Restaurationen, Baum und Pferdgarten, Rabens Saloner og Galleri Susanne Ottesen.

Nysgerrig på resten af ATP Ejendommes portefølje? Se mere her.

Publiceret af:
Britt Egeskov Davidsen
Kunde- og udlejningschef