Erhvervslejemål København • Vester Farimagsgade 41 København V • ATP Ejendomme
17
okt
2018

Derfor valgte vi at flytte til Ørstedhus

På hjørnet af Gyldenløvesgade og Vester Farimagsgade ligger den markante ejendom Ørstedhus, der rummer et unikt miljø med sparring og samarbejde på tværs af ejendommens beboere. Storytel, der er en af de virksomheder, som bor i ejendommen, har ladet sig interviewe omkring, hvordan lige præcis ejendommens miljø og rammer bidrager til deres forretning.

Den historiske ejendom Ørstedhus blev opført af professor Kaj Gottlob i 1935 og blev, med sine otte etager i højden, den første skyskraber i København. Siden dengang er der sket en del i det københavnske bybillede - også med Ørstedhus, der efter en omfattende renovering i 2010 i dag fungerer som en moderne erhvervsejendom for den kreative virksomhed.

Erhvervslejemål København • Vester Farimagsgade 41 København V • ATP Ejendomme

Én af ejendommens beboere er Storytel – en svenskfunderet virksomhed, der tilbyder streaming af lyd- og e-bøger online. Storytel har kontor i stueetagen, der tilgås direkte fra ejendommens unikke og karakteristiske receptionsområde, men flytter i denne måned kontoret op i højden til ejendommens tredjesal, da det nuværende lejemål er blevet for småt.

Erhvervslejemål København • Vester Farimagsgade 41 København V • ATP Ejendomme

”Der var faktisk ikke nogle tomme kvadratmeter i ejendommen, da vi stod og skulle bruge mere plads. Der var derfor en del, der skulle gå op, for at det kunne lykkes. Med hjælp og fleksibilitet fra ATP Ejendomme, har vi dog fundet en løsning, som giver os dobbelt så meget plads og dermed understøtter de behov, vi har i dag,” fortæller Claus Nielsen, der er country manager hos Storytel i Danmark.

Det nye areal på tredjesalen bliver indrettet som åbent kontorlandskab, der skal understøtte virksomhedens forretning ved at indbyde til interaktion, åbenhed og sparring over bordene.

”Vi ser os selv som et åbent, multikulturelt selskab, hvor der skal være plads til at støtte og interagere med kollegaerne. Det er helt essentielt for at skabe gode produkter,” fortæller Claus Nielsen videre. 

Et kreativt hus i ét af byens absolutte centralpunkter
Renoveringen af ejendommen i 2010 blev foretaget både ude og inde. Her blev blandt andet betonfacaderne afrenset og vindues- og indgangspartier udskiftet og aluminiumsbeklædningen på den runde hovedtrappe, der står som et markant element op gennem ejendommen, poleret op. Den skarpe arkitektur og det markante udtryk gør Ørstedhus til en oplagt ejendom for den innovative og kreative virksomhed. Ud over Storytel huser ejendommen blandt andet virksomheder som PeopleGroup, RelationsPeople og Radio24syv, og miljøet indbyder til, at man kommer hinanden ved både fagligt og socialt.

Erhvervslejemål København • Vester Farimagsgade 41 København V • ATP Ejendomme

”Miljøet i ejendommen var en af de afgørende grunde til, at vi i sin tid valgte at flytte ind. Det innovative fokus, sammenholdet på tværs og muligheden for at sparre med andre virksomheder bidrager til, at man føler sig som en del af noget større og er en kæmpe gevinst for medarbejderne og forretningen,” fortæller Claus Nielsen og fortsætter: ”Dertil kommer, at det jo er en helt unik bygning med et fantastisk flot design og udtryk, som jo bare inspirerer til innovation i arbejdet.”

Ejendommens placering i ét af Københavns mest pulserende områder var også noget af det, som Storytel lagde vægt på, da de besluttede at flytte ind i Ørstedhus. Med Vesterport Station som en af de nærmeste naboer er placeringen attraktiv for både medarbejdere og samarbejdspartnere.

”Livet og de fysiske rammer omkring ejendommen er bestemt noget, vi gør brug af. Blandt andet kan vi gå over i Ørstedsparken, der ligger lige ovre på den modsatte side af gaden, til uformelle møder og arrangementer. På den måde er det nemt at skabe noget diversitet i hverdagen, når Københavns mange muligheder ligger lige ude foran døren,” siger Claus Nielsen afslutningsvist.

Erhvervslejemål København • Vester Farimagsgade 41 København V • ATP Ejendomme

Publiceret af:
Kirsten Meyer
Afdelingschef, Kommunikation & Marketing