Erhvervslejemål København • Axel Towers København V • ATP Ejendomme
20
jun
2017

Københavns nye vartegn Axel Towers indviet af H.K.H. Kronprinsen

Tirsdag den 20. juni klippede H.K.H. Kronprinsen det røde bånd til Axel Towers på Axeltorv i København og erklærede de fem runde kobbertårne officielt indviede.

Pressemeddelelse

Københavns centrums nye vartegn Axel Towers er tirsdag den 20. juni 2017 blevet officielt indviet.

H.K.H. Kronprinsen klippede det røde bånd på hovedtrappen i den markante bygning med de bløde former, og popikonet Fallulah sørgede for tonerne til indvielsen, hvor nysgerrige og forbipasserende sammen med lejere og venner af huset var indbudt til åbningsceremonien for de fem nye kobbertårne, der er skudt op i hjertet af København. Overborgmester Frank Jensen (S) holdt desuden tale om byens centralt placerede signaturbyggeri, som arkitekt Lene Tranberg står bag.

- Københavnerne har taget godt imod Axel Towers, der i dag har vist, hvad det kan: Samle mennesker, der arbejder og lever i byen, og besøgende, der vil opleve ny dansk arkitektur. Vi har gjort meget ud af at skabe en sammensætning af lejere, så butikker og koncepter understøtter hinanden, og vi glæder os til at følge byens nye landemærke mange år fremover, siger Michael Nielsen fra ATP Ejendomme på vegne af de tre pensionskasser, der ejer Axel Towers.

Udover ATP Ejendomme er det PFA Ejendomme og Industriens Pension, der står bag kobbertårnene, der rummer både kontorer og forretninger. Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel har været involveret i byggeri-et fra begyndelsen og har hjemme i langt størstedelen af det markante byggeris kontorer. I stueetagen ligger blandt andet Klarlund, Danmarks største forhandler af smykker og ure, Peter Beier Chokolade og kaffekæden Starbucks, ligesom Michelinrestauranten AOC åbner under et nyt koncept på toppen til efteråret.

Fakta om Axel Towers

  • Axel Towers er tegnet af arkitekt Lene Tranberg og rummer kontorer, butikker, spisesteder, offentlig byhave, skybar og restaurant samt parkeringsanlæg i fem etager.
  • Udover Gorrissen Federspiel, der har hjemme i langt størstedelen af kontorlokalerne, bor også T. Rowe Price, Core Property Management og Better Energy i ejendommen.
  • Starbucks, Klarlund, Peter Beier Chokolade bor i stueetagen, mens restaurant AOC snart flytter ind under et nyt koncept. Derudover åbner Dalle Valle restaurant, der bliver kædens flagskib.
  • Byggeriet består af i alt fem sammenvoksede, cirkulære tårne. Tårnene varierer i højde fra 28 til 61 meter, og de indeholder godt 40.000 m² fordelt på ca. 23.000 m² over terræn og ca. 18.000 under.

 

For yderligere information: Maria Lindeberg, senior presserådgiver, tlf. 24 99 84 55, mail: lin@atp.dk

Publiceret af: