Udsigt over København • ATP Ejendomme
19
dec
2017

Året der gik for udlejning af erhvervslejemål

2017 har været et år, hvor der har været fart på udlejningen, og hvor det omtalte begreb disruption for alvor også ramte markedet for udlejning af erhvervslejemål. Læs mere om 2017’s tendenser, når underdirektør for Kunder & Udlejning Lars Gøtke gør status på året, der er gået.

2017 lakker mod enden, og det kalder på en status på udlejningsåret både for ATP Ejendomme og markedet generelt. Hvad har været højdepunkterne? Hvilke tendenser har været særligt fremtrædende? Og hvad kan vi forvente os af det kommende år?

”I 2017 har vi for alvor fået taget ordentlig hul på nogle af de interessante ejendomme, vi har i porteføljen. Her tænker jeg særligt på Pier47, hvor etableringen af et nyt koncept, har bidraget til en øget interesse for ejendommen”, fortæller Lars Gøtke.

En rebranding og en fokuseret indsats har fået lys i vinduerne i det moderne pakhusbyggeri på Langeliniespidsen. I efteråret 2017 rykkede Rainmaking Loft ind i ejendommen. Med sig havde de start-ups og innovationsteams fra flere danske virksomheder, som alle havde et ønske om at blive en del af et co-working space, hvor undervisning, workshops og samarbejde på tværs er en naturlig del af hverdagen.

Nye markedstendenser
Etableringen af flerbrugerkonceptet i Pier47 afspejler blot en stigende tendens i markedet, som er blevet om end endnu mere udtalt i løbet af 2017.

”Hos ATP Ejendomme har vi konstant en finger på pulsen i forhold til, hvor udlejningsmarkedet er på vej hen, så vi kan nå at reagere, når behovene ændrer sig. I 2017 har vi set en stigende efterspørgsel efter mere fleksible flerbrugerkoncepter qua ændringerne i den måde, som virksomheder i dag arbejder på. Lever vores ejendomme op til de krav? Det er et spørgsmål, vi bliver nødt til at stille os selv - og selvsagt udvikle derefter”, forklarer Lars Gøtke og nævner i forlængelse af dette et af ATP Ejendommes lejemål i centrum af København, der fra den 1. maj 2018 ændrer form til et medlemshus og co-working space for erhvervsdrivende og private, der har interesse i at leje en fleksibel kontorplads eller et cellekontor.
 
Forventningerne til 2018
De projekter, der er kommet i stand i 2017, er blandt andet noget af det, Lars Gøtke fremhæver, som det, der bliver særligt interessant at følge i 2018. Her fremhæver han ikke mindst de førnævnte koncepter, men også ejendommene i periferien af København, hvor et særligt fokus på nye tiltag og istandsættelser har pustet nyt liv ind i ejendommene.

”Som tiden er lige nu, er det generelt vigtigt at være åben over for andre måder at gøre tingene på. Det er noget, som vi har haft fokus på i 2017, og som vi vil bringe med os ind i året, der kommer. Vi har haft nogle gode interne processer, som har sat skub i tingene og bidraget til at gøre 2017 til et godt udlejningsår for ATP Ejendomme. Hvis 2018 fortsætter i samme kurs, kan jeg ikke være andet end tilfreds” afslutter Lars Gøtke.

Publiceret af:
Lars Gøtke
Underdirektør, Kunder & Udlejning