Erhvervsejendom • Hotel Marriot, Kalvebod Brygge 5, København V • ATP Ejendomme
2
jan
2017

ATP Ejendomme og PensionDanmark køber hotelejendommen Copenhagen Marriott

ATP Ejendomme og PensionDanmark har netop overtaget en af Københavns mest markante hotelejendomme, der huser Copenhagen Marriott Hotel.

De to selskabers ejerandel er på hver 50 pct. og købesummen udgør ca. DKK 1 mia. Ejendommen er udlejet til BC Hospitality Group A/S.

Ejendommen, som ligger på havnefronten ved Kalvebod Brygge, rummer 406 værelser og er på ca. 24.000 kvm. Siden opførelsen i 2001 har Marriott drevet hotel i ejendommen.

”Vi er meget tilfredse med investeringen, der er i fint tråd med vores fokus på større direkte investeringer med attraktive beliggenheder, lange lejekontrakter og sikre afkast til gavn for ATP’s medlemmer. Marriott har gennem årene sikret hotellet en solid position i København. Med købet af to hotelejendomme i London tidligere i 2016 og nu hotelejendommen Copenhagen Marriott har vi konsolideret dette segment i vor ejendomsportefølje ”, siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme.

”I PensionDanmark investerede vi i vores første to hotelejendomme i 2016 og er meget tilfredse med at kunne føje hotelejendommen Copenhagen Marriott til som den tredje. Det er et moderne hotel med en solid lejer og en uhyre attraktiv beliggenhed både for turister og i konferenceøjemed. Vi ser frem til, at investeringen vil give vores medlemmer et godt og stabilt afkast de næste mange år”, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

For begge pensionskasser bidrager investeringen til en god spredning af ejendomsinvesteringerne over flere segmenter med forskellige risikoprofiler. ATP Ejendomme og PensionDanmark er i forvejen fælles om en række ejendomsinvesteringer i bl.a. FN-Byen på Marmormolen i København og Magasin-ejendommene i København, Lyngby, Odense og Århus.

Sælger er Solstra Investments A/S, som også kontrollerer operatøren B C Hospitality Group, der driver hotellet under en franchiseaftale med Marriott. B C Hospitality Group, med mere end 2.000 ansatte, er ligeledes ejer og operatør på AC Hotel Bella Sky, Bella Center, Crowne Plaza Copenhagen Towers og driver Forum på Frederiksberg.

 

ATP Ejendomme:
ATP Ejendommes eksponering i fast ejendom udgør ved udgangen af 2016 ca. 35 mia. kr. i både ind- og udland.

PensionDanmark:
PensionDanmark har en målsætning om, at investeringer i danske ejendomme skal udgøre omkring 10 pct. af den samlede investeringsportefølje.  Ved udgangen af 2016 havde PensionDanmark ejendomsinvesteringer for 13,3 mia. kr. Ejendomsporteføljen ventes at komme op over 20 mia. kr. i 2017.

Kontaktinformation:
Michael Nielsen, direktør ATP Ejendomme, +45 20 30 49 60

Publiceret af:
Vibeke Sommer Asklund
Sektionschef, Staben