Erhvervsejendom • nhow Amsterdam RAI Hotel • ATP Ejendomme
20
apr
2017

ATP Ejendomme og AXA IM - Real Assets investerer i stort hotel i Amsterdam

ATP Ejendomme har i joint venture med ’AXA Investment Managers - Real Assets’, der handler på vegne af AXA Insurance Companies, erhvervet et hotelprojekt i Amsterdam, Holland.

De to ejere investerer hver 50 procent.

Det kommende firestjernede hotel med navnet ”nhow Amsterdam RAI Hotel” er tegnet af det kendte hollandske arkitektfirma OMA (grundlagt af Rem Kolhaas) og vil indeholde 650 værelser, konferencefaciliteter, wellnesscenter, skybar & restaurant, TV-studie og parkeringskælder. Byggeriet startede i september 2016 og forventes færdigt i anden halvdel af 2019. Hotellet bliver det største i Benelux-regionen og hoteloperatøren er Nhow, en del af en af Europas største hotelkæder NH Hotel Group.

”Vi er tilfredse med investeringen, som passer meget fint i vores strategi med at udbygge vores eksponering med attraktive hoteller på førsteklasses beliggenheder. Det er en langsigtet og indekseret lejekontrakt med en professional operatør, hvilket gør investeringen økonomisk bæredygtig og vil levere et stabilt afkast i mange år fremover til gavn for ATP’s medlemmer,” siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme.

”nhow Amsterdam RAI Hotel” bliver et attraktivt sted for både forretningsrejsende og turister. Beliggenheden er helt i top midt i Amsterdams forretningsområde, hvor man også finder World Trade Centre og nabo til det store konference- og udstillingsområde RAI Expo Centre. Infrastrukturen omkring hotellet er upåklagelig med blot ni minutter i tog fra Amsterdam Schiphol Airport og 15 minutter syd for centrum. Hertil kommer åbningen af en ny metrolinje i 2018 til området.

Udvidelsen af samarbejdet til også at omfatte hotelprojektet i Amsterdam bygger bl.a. på ’AXA IM – Real Assets’ store erfaring med denne type ejendomsaktiver.

”Denne investering understreger AXA IM - Real Assets’ store erfaring med markante udviklingsprojekter, der spænder over mange forskellige segmenter og samtidig leverer et attraktivt afkast på vegne af vores kunder, ” siger Nathalie Charles, Regional Head of Asset Management & Transactions, Sydeuropa, AXA IM - Real Assets,

ATP Ejendommes samarbejde med ’AXA I M - Real Assets’, tog sin begyndelse in 2014 med købet af kontorkomplekset North Galaxy i Bruxelles – en investering på 3,5 mia.kr. som allerede har bidraget med et godt afkast til ATP’s medlemmer. I januar 2016 blev en investering på 1,8 mia. kr. i to London-hoteller en realitet. ATP bidrog her med halvdelen.

Med investeringen i Amsterdam fortsætter ATP Ejendomme eksekvering af strategien om direkte køb af større udenlandske ejendomme med en lav risikoprofil. Porteføljen af disse ejendomme udgør nu ca. 6,6 mia. kr. Værdien af ATP Ejendommes samlede portefølje er på ca. 36 mia. kr. efter hotelinvesteringen i Amsterdam. 

Følg med i byggeriet her:

https://www.buildingnhow.amsterdam/en/

Publiceret af:
Vibeke Sommer Asklund
Afdelingschef