8
dec
2016

Fart på udlejningen af kontorlejemål i Axel Towers

Den såkaldte Metropolzone i centrum af København er eftertragtet, når virksomheder skal vælge adresse. Senest har en række ejendoms- og finansvirksomheder besluttet sig for at flytte ind i en af områdets mest markante kontorejendomme, Axel Towers på Axeltorv.

Metropolzonen i det centrale København udvikles massivt i disse år, og en vigtig del af denne udvikling er en række ikoniske kontorbyggerier. Mange tusind kontorfolk vil have deres daglige arbejdsliv i nye kontordomiciler på Postgrunden og i Axel Towers. Sidstnævnte har netop lavet en række aftaler med nye kontorlejere, og der er nu kun få ledige lejemål tilbage. 

”Interessen for Axel Towers har fra starten været rigtig god, netop fordi kontorerne ligger midt i en bydel, som lige nu gennemgår en total forvandling. Om ganske få år bliver netop Metropolzonen et unikt sted i hovedstaden med en pulserende blanding af alle mulige forskellige mennesker med lige så mange forskellige formål. Den slags elsker moderne virksomheder,” siger underdirektør Lars Gøtke fra ATP Ejendomme og fortsætter

”Inspirationen til Axel Towers har vi fundet i finanscentre i byer som London og New York, hvor kontorejendomme smelter sammen med butikker, restauranter og barer. Det giver en helt anden stemning i og omkring bygningerne, og det er præcist den stemning og dynamik, som vores lejere har søgt efter og nu fundet hos os”. 

Centrum er centrum
En af de virksomheder, som har besluttet at flytte ind i Axel Towers, er en af verdens største kapitalforvaltere, T. Rowe Price. Efter nogle år med kontor uden for hovedstadens midte rykker de nu ind i centrum af byen. 

”I vores branche er det vigtigt at have nogle lokaler, som er centralt placeret i forhold til vores kunder, såvel som lufthavn og anden transport, og som samtidig er repræsentative og unikke. Her lever Axel Towers op til vores behov på alle parametre, og vi glæder os meget til at flytte ind”, siger Jan Eggertsen, direktør for Mid- & Northern Europe for T. Rowe Price Global Investment Services. 
Selskabet Better Energy, som forvalter investeringer i vedvarende energi, har også valgt at flytte adresse til Axel Towers, når bygningen står færdigt i foråret 2017, og det samme har ejendomsselskabet CORE Property Management.

”Vi arbejder med ejendomme til dagligt og har lært at sætte pris på både beliggenhed og kvalitet i ejendomme og lejemål. Derfor passer Axel Towers perfekt til os. Vi får i Axel Towers et ikonisk kontor, som udstråler den kvalitet, vi gerne vil stå for, ligesom vi får et lejemål, der tillader en både effektiv rumudnyttelse og fleksibel indretning af vores kontorfunktion.
Beliggenheden ved Hovedbanegården giver en let adgang for både vores medarbejdere og gæster. Og det er uanset om man kommer med kollektive transportmidler, på cykel eller til fods,” forklarer Niels Lorentz Nielsen, administrerende direktør og partner i Core Property Management.

Virksomheder søger mod Metropolzonen
Den store interesse for at få adresse i det centrale København, betyder at der i stadig større udstrækning må bygge i højden – og i dybden – for at udnytte den begrænsede plads. Der er netop, hvad Axel Towers har gjort og også, hvad der planlægges på Postgrunden.
I Axel Towers hæver det højeste af de fem tårne sig 61 meter over jorden, og samtidig er der etableret en fem etagers parkeringskælder under byggeriet, så det er let for lejere og besøgende at komme til og fra i bil. 

Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel bliver ankerlejer i Axel Towers og lægger beslag på hele 14.000 af Axel Towers´ ca. 19.000 kontorkvadratmeter til sit ny firmadomicil. I de nederste etager og i en skybar øverst i det ene tårn bliver der dog offentlig adgang. I stueetagen og på 1. sal åbner butikker, restauranter og caféer med adgang fra Axeltorv og Vesterbrogade. Kaffekæde Starbucks, chocolatier Peter Beier Chokolade samt den eksklusive ur- og smykkeforhandler Klarlund er nogle af de retail-koncepter, som flytter ind i Axel Towers.

ATP Ejendomme forhandler i øjeblikket med en række kontorlejere, restauratører og retailere om de resterende lejemål i Axel Towers. Læs mere om ledige lejemål her.

Nyligt afsluttede og igangværende byggeprojekter i Metropolzonen:

  • Postgrunden, Bernstorffsgade: Boliger, erhverv og hotelvirksomhed
  • BLOX (Tidl. Bryghusprojektet), Christians Brygge: Erhverv, kultur, spisesteder og boliger
  • Axel Towers, Axeltorv 2: Kontor, butikker og restaurationer
  • Tivoli Hjørnet (Tivoli Food Court), Hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade: Spisesteder
  • Industriens Hus, Vesterbrogade 1: Kontor, butikker, konferencecenter og domicil for Dansk Industri
 
Publiceret af: