Erhvervsejendom • Hotel St. Pauls London • ATP Ejendomme
15
jan
2016

ATP Investerer 900 mio. kr i to London-hoteller

ATP Ejendomme har i joint venture med ’AXA Investment Managers - Real Assets’, der handler på vegne af AXA Insurance Companies, erhvervet to hoteller i det centrale London henholdsvis ved St. Paul’s og i Gracechurch Street.
Den samlede pris er 1,8 mia. kr. og ATP Ejendomme og AXA Insurance Companies investerer hver 50 pct.

Investeringen er ATP Ejendommes første direkte internationale hotelinvestering og understreger ATP’s styrke på det internationale ejendomsmarked.

Direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme, siger:
"Vi er meget tilfredse med at kunne udvide vores strategi for internationale investeringer til også at omfatte hotelsegmentet. Det er en attraktiv investering, da hotellerne er meget velbeliggende og afkastet er baseret på lange og solide aftaler. Investeringen matcher derfor ATP's overordnede ønske om langsigtede og sikre afkast – til gavn for ATP’s medlemmer”.

Hotellerne har et areal på i alt 19.000 kvm. og tilsammen rummer ejendommene 468 værelser samt 7 butikker/ restauranter. Operatøren er på begge hoteller det amerikanske og velrenommerede Club Quarters, som har et særligt fokus på forretningsrejsende.

Beliggenheden midt i City of London er særdeles attraktiv på grund af Londons status som finansielt centrum i Europa, hvilket medvirker til stor og stabil efterspørgsel efter hotelovernatninger.

ATP Ejendommes samarbejde med ’AXA Investment Managers - Real Assets’, der handler på vegne af sine kunder, tog sin begyndelse in 2014 med købet af kontorkomplekset North Galaxy i Bruxelles – en investering på 3,5 mia.kr. som allerede har bidraget med et godt afkast til ATP’s medlemmer. Udvidelsen af samarbejdet til også at omfatte hotelinvesteringer i London bygger bl.a. på ’AXA IM – Real Assets’’ store erfaring med denne type ejendomsaktiver.

Med investeringen i London fortsætter ATP Ejendomme eksekvering af strategien om køb af større udenlandske ejendomme med en lav risikoprofil. Porteføljen af disse ejendomme udgør nu 6,2 mia.kr. ATP Ejendommes samlede portefølje er på godt 35 mia. kr.
Publiceret af:
Vibeke Sommer Asklund
Afdelingschef