Erhvervsejendom • Waterfront Shopping Centre, Tyskland • ATP Ejendomme
3
aug
2015

ATP Ejendomme investerer 1,6 mia. kr. i tysk shoppingcenter

ATP Ejendomme har erhvervet shoppingcentret Waterfront, der ligger i Bremen i Tyskland. ATP Ejendomme har købt 95 pct. af ejendommen, og tyske ECE/Otto familien har købt de resterende 5 pct.

Det er ATP Ejendommes første direkte ejendomsinvestering i shoppingcentre uden for Danmark og en af de største direkte internationale investeringer foretaget af en dansk ejendomsinvestor. Investeringen er et led i ATP Ejendommes strategi med fokus på større direkte investeringer i udlandet.

Shoppingcentret på 44.000 kvm salgsareal har mere end 8 mio. besøgende hvert år og er fuldt udlejet til 120 detailbutikker, hvor man blandt de største finder kendte mærker som Primark, Media Markt, H&M, Intersport og New Yorker. Centret har mange kvalitetslejere med lange lejekontrakter.

ECE Projektmanagement GmbH vil fremover varetage administration og drift af Waterfront. ATP Ejendomme har allerede et godt samarbejde med ECE i forbindelse med andre investeringer, heriblandt Rosengårdscentret i Odense, hvor ATP Ejendomme har en ejerandel på 33 pct.

Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, siger:
”Waterfront shoppingcentret er en attraktiv investering, da centret matcher ATP’s ønske om lange og stabile cash flow fra velbeliggende ejendomme med lav risiko. Vi har tidligere meldt ud, at ATP Ejendomme vil øge sit fokus på netop denne type ejendomsinvesteringer i både Danmark og i udlandet. Investeringen er et udtryk for, at vi eksekverer i overensstemmelse med den plan. Vi er glade for at udbygge samarbejdet med ECE, som vi anser for en af Europas ledende operatører af shoppingcentre."

Volker Kraft, administrerende direktør i ECE Real Estate Partners GMBH, siger:
”Vi glæder os over at kunne fortsætte det mangeårige og succesrige samarbejde med ATP og takker ATP for den tillid, de har til os.“

Om ejendommen
Waterfront åbnede i 2008 og havde i 2014 8 mio. besøgende. Shoppingcentret er velholdt og moderne med et godt mix af bl.a. modebutikker, biografer og et stort café- og restaurationsområde samt 4000 p-pladser, hvoraf mange er i centrets parkeringskælder.

Waterfront ligger 6 km fra Bremens centrum tæt ved floden Weser og i gåafstand til bus og letbane.

Om ATP Ejendomme
ATP Ejendomme er Danmarks største ejendomsinvestor med en portefølje på 33,5 mia. kr. i både ind- og udland. Blandt de kendteste ejendomme er:

• North Galaxy i Bruxelles, Belgien
• FN Byen på Marmormolen
• Christiansbro i København
• DONG i Gentofte
• Kontordomiciler på Langelinie
• Ålborg Storcenter
• Det kommende Axel Towers på Axeltorv

ATP er blandt Europas største pensionskasser med 4,8 mio. medlemmer og en samlet formue på over 770 mia. kr.

Om ECE Projektmanagement
ECE er en af de største og mest specialiserede operatører og udviklere af shoppingcentre i Europa. ECE er en fuldt integreret organisation med 3.600 ansatte i 16 lande. ECE varetager administration og drift af 196 shoppingcentre i Europa. ECE er privatejet af Otto familien som også har ejerandele i mange af centrene.

Publiceret af:
Vibeke Sommer Asklund
Afdelingschef